Partner worden

Deelnemen als partner

Antwerpen is een sterk groeiende studentenstad: het aantal studenten telde bijna een verdubbeling in tien jaar tijd, wat Antwerpen de op één na grootste studentenstad van Vlaanderen maakt. De studenten verspreiden zich over bijna 30 campussen in Antwerpen. De Antwerpse studenten op gepaste wijze terug in ’t Stad verwelkomen doet STAN al jaren met verve.

StuDay(s) brengt studenten dichter bij elkaar en bij de stad.

StuDay 2004 – 2019

Om hen eenmaal per jaar allemaal samen te brengen organiseert STAN op de laatste donderdag van september – aansluitend op de academische opening – al 16 jaar het welkomstfeest StuDay. Niet enkel een gratis feestje, maar een uniek moment om alle Antwerpse studenten samen te brengen op één locatie, hen welkom te heten in Antwerpen, hen kennis te laten maken met elkaar en met wat de stad te bieden heeft. Cultuur, muziek, informatie, sport of ontspanning: het aanbod passeert allemaal de revue. Diverse bedrijven, culturele organisaties en andere partners verwelkomen de studenten met verrassende activaties. StuDay kende de voorbije jaren gemiddeld 18.000 bezoekers en vond in 2018 & 2019 plaats op Spoor Oost de evenementensite van stad Antwerpen.

StuDays 2020

StuDays 2020 ging niet door als één groots festival, maar met talloze activiteiten doorheen heel Antwerpen. Want – net zoals iedereen – pasten we ons dit jaar aan aan de omstandigheden en werkten we met onze partners samen om het academiejaar veilig maar ook met de nodige toeters en bellen van start te laten gaan. De start van het academiejaar 2020-2021 werd zo niet één dag, maar een reeks studentendagen van half september tem eind oktober.

Samen met zijn partners rolde STAN de rode loper uit voor de Antwerpse studenten en boden we hen samen een duidelijke wegwijs door al het interessants wat Antwerpen hen te bieden heeft: muziek, cultuur, ontspanning, workshops, … alles passeerde de revue. We lieten studenten de mogelijkheden zien van Antwerpen, binnen de veiligheidslijnen, maar buiten de platgetreden paden. We zetten meteen de toon voor een bijzonder jaar samen. Want dat is hoe wij de studenten welkom heten.

Connecting & intimate puzzling

StuDay(s) moet voor iedereen een persoonlijke ervaring zijn. Een divers en verrassend aanbod in muziek, food, drinks en activiteiten zorgt er voor dat dit alle studenten aanspreekt. Een uitgelezen plek om de zomer af te sluiten én te klinken op het nieuwe academiejaar met oude en nieuwe vrienden.

Co-creatie met studenten

StuDay was ooit de eerste studentenkickoff van Vlaanderen en ook nu zorgt de samenwerking met onze ervaringsdeskundigen en doelgroep steeds voor een vernieuwend karakter. In aanloop naar het event wordt het concept, de programmatie, productie en communicatie onder begeleiding van STAN uitgewerkt door verschillende enthousiaste studenten, werken zij mee voor en achter de schermen tijdens het event en zorgt ons studentenredactieteam voor live verslaggeving.

StuDay co-creatie

Groen

Elk jaar proberen we samen met onze partners van StuDay(s) een duurzamer event te maken. We kiezen bewust voor herbruikbare bekers, minder generatoren, een flyerverbod, circulair gebruik van materialen en een uitnodiging voor onze bezoekers om al trappend, stappend, trammend of treinend met ons mee te komen vieren.

StuDay Groen Green

StuDay(s) is een project van STAN

STAN stimuleert studenten in Antwerpen om zich maximaal te ontplooien. STAN toont hen de weg doorheen de stad en hun studentenleven, verklapt hen geheime pareltjes en vormt tegelijk ook een luisterend oor. Dat alles doen we samen met de studenten via de Studentengids, STUDY360 (studeren met een view), het welkomstevent van het jaar StuDay, het Grote Antwerpse Studentenonderzoek en meer. Met STAN zetten we onze studenten op een podium te midden van Antwerpen, glorieuze partner in crime en de studentenstad om te wonen, te studeren en uiteindelijk misschien ook te werken. Vandaar onze naam: STAN, Student & Antwerp.

STAN is een samenwerking tussen stad Antwerpen, de Antwerpse universiteiten en hogescholen en het Antwerps Studentenoverleg.

Je vindt STAN in GATE15
Kleine Kauwenberg 15
2000 Antwerpen
T 03 292 31 70
E hello@stanstan.be
www.stanstan.be  
Volg ons op Facebook, Instagram, Youtube en Twitter

INTERESSE?

Samen met onze partners zorgen we voor een divers aanbod en dat StuDay(s) een gratis studentenwelkom blijft.

Kan jouw organisatie of merk een meerwaarde vormen voor ons event? STAN komt graag een woordje uitleg geven. Schrijf je hieronder in voor een intakegesprek.