Co-create StuDay 2024

Op de laatste donderdag van september palmen we Spoor Oost in, een stoere industriële site met a touch of green, en trappen we het academiejaar af met een bang!

StuDay brengt een gevarieerd aanbod dat alle studenten aanspreekt: je kan er feesten, drinken & eten, dansen, culturele acts ontdekken, chillen, sporten en deelnemen aan tal van (partner)activiteiten. StuDay brengt studenten dichter bij elkaar en dichter bij de stad.


Co-creatie

Het concept, de programmatie, productie en communicatie wordt onder begeleiding van STAN handpicked, kritisch gewikt-gewogen door onze ervaringsdeskundigen: dé Antwerpse student. Van de eerste embryonale ideeën in brainstorms tot de realisatie van een botsauto stage, de keuze van bands en dj’s, of de obstacles in de sportcompetitie, …

Connecting

&

intimate puzzling

StuDay moet voor iedereen een persoonlijke ervaring zijn. Een divers en verrassend aanbod in muziek, food, drinks en activiteiten zorgt er voor dat dit alle studenten aanspreekt. Een uitgelezen plek om de zomer af te sluiten én te klinken op het nieuwe academiejaar met oude en nieuwe vrienden.

Groen

We moeten er niet onnozel over doen: een evenement voor zo’n 20 000 bezoekers heeft een impact op het milieu. Transport, logistiek, stroom… de lucht wordt er niet schoner van. Elk jaar proberen we samen met onze partners van StuDay een duurzamer event te maken. We kiezen bewust voor herbruikbare bekers en cateringmaterialen, minder generatoren, een flyerverbod, circulair gebruik van materiaal en we sporen onze bezoekers vriendelijk aan om al trappend, stappend, trammend of treinend met ons te komen vieren op Spoor Oost.

Facts & figures

Datum:

Donderdag 26 september 2024

13u30-22u

Locatie:

Spoor Oost

Toegang:

Gratis

Editie:

21

Gemiddelde leeftijd:

17-25 jaar

Verwachte bezoekersaantal:

16 000 – 20 000

Doelgroep:

55 000 studenten van de deelnemende instellingen voor hoger onderwijs + laatstejaarsstudenten middelbaar + young professionals

STAN

StuDay is een project van STAN.

STAN is een structurele samenwerking tussen de stad Antwerpen, de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs en het Antwerps Studentenoverleg. Met STAN zetten we onze studenten op een podium te midden van Antwerpen, glorieuze partner in crime en de studentenstad om te wonen, te studeren en uiteindelijk misschien ook te werken. Vandaar onze naam: STAN, Student & Antwerp.


Interesse?

Samen met onze partners zorgen we voor een divers aanbod en dat StuDay een gratis studentenwelkom blijft.

Kan jouw organisatie of merk een meerwaarde vormen voor ons event? Bied je een leuke workshop aan? Organiseer je graag één van de official afterparty’s? Of ben jij een upcoming talent in Antwerpen? STAN geeft graag een woordje uitleg over de samenwerkingsmogelijkheden om aanwezig te zijn op StuDay. Schrijf je hieronder in voor een intakegesprek.